

نکاتی برای آمادگی بیشتر در حین انجام دادن آزمون آیلتس
در این پست, نکاتی مختصر و کلی جهت آمادگی بیشتر برای چهار قسمت اصلی آزمون آیلتس فراهم کردیم, که شما را تا قبل از آزمون آماده تر ساخته و در حین آزمون راهنمایی خواهد کرد.
نمره خود را با آمادگی نداشتن در آزمون آیلتس از دست ندهید.
نکات لیسنینگ آزمون آیلتس (مهارت شنیداری)
- مطمئن شوید که در هنگام پخش فایل های صوتی هدفون شما به درستی کار میکند. در صورت داشتن هر گونه مشکل در عملکرد هدفون های خود, بلافاصله مشکل خود را به یکی از مراقبان و مسئولانی که در جلسه آزمون حضور دارند اطلاع دهید.
- اگر از هیچ گونه هدفونی در آزمون استفاده نمیشد, مطمئن شوید که فایل های صوتی را به خوبی میشنوید. حتی اگر لازم بود که صدای آن بیشتر شود, بلافاصله دست خود را بالا ببرید و به یکی از مسئولین توضیح دهید.
- از زمان و فرصت داده شده قبل از شروع پخش فایل های صوتی برای خواندن سوالات استفاده کنید. نگاهی کلی به سوالات بیاندازید تا بدانید برای گوش کردن به چه اطلاعاتی از فایل های صوتی احتیاج دارید.
- بیشتر در گوش کردن خود تمرکز کنید تا آنکه فقط بشنوید و سعی کنید هر چیزی را متوجه شوید.
- زمانی که به فایل های صوتی گوش میدهید, پاسخ های خود را بر روی یک برگه ی سوال بنویسید.
- مطمئن شوید که میدانید برای پاسخ برای هر کدام از سوالات چه مقدار کلمه میتوانید داشته باشید.
- بعد از اینکه فایل صوتی به پایان رسید, به شما ده دقیقه زمان داده میشود تا پاسخ سوالات خود را وارد پاسخ نامه اصلی آزمون کنید. به یاد داشته باشید که گرامر جملات و املای کلمات خود را بررسی کنید.
- توصیه میشود تا برای تمامی پاسخ های خود از حروف بزرگ استفاده کنید.
نکات ریدینگ آزمون آیلتس (مهارت خواندن)
- با دقت صورت سوالها را بخوانید و یاداشت کنید که به چه مقدار کلمه برای پاسخ دهی به سوال میتوانید استفاده کنید.
- زمان خود را با پیدا کردن و یا فکر کردن بر روی پاسخ یک سوال به هدر ندهید. اگر پاسخ به سوالی را نمیدانستید, بلافاصله به سراغ سوال بعدی بروید.
- حواستان به زمان خود در آزمون باشد.
- پاسخهای خود را مستقیم بر روی برگه پاسخنامه خود بنویسید. شما زمان اضافی برای وارد کردن پاسخ های خود از چرکنویس بر روی پاسخنامه اصلی آزمون نخواهید داشت.
- حواستان باشد که همیشه قبل از اینکه به پاسخ سوال خود فکر کنید, خوب سوال را خوانده و بررسی کرده باشید.
- به دنبال توضیح و تفسیر باشید.
- هدف شما پیدا کردن پاسخ مناسب است – نه متوجه شدن کامل متن داده شده.
- توصیه میشود تا از حروف بزرگ برای تمامی پاسخ های خود استفاده کنید.
نکات رایتینگ آزمون آیلتس (مهارت نوشتاری)
- بیشتر از ۲۰ دقیقه برای تسک اول آزمون صرف نکنید. زمان خود را به خوبی مدیریت کنید زیرا برای تسک دوم این قسمت از آزمون شما به ۴۰ دقیقه زمان نیاز دارید.
- به خاطر داشته باشید که برای تسک اول بیشتر از ۱۵۰ کلمه, و برای تسک دوم بیشتر از ۲۵۰ کلمه احتیاج دارید.
- کلمات را نشمارید, خطها را بشمارید و حدود تعداد کلمات خود را تخمین بزنید.
- شما میتوانید مقاله ی خود را بر روی برگه ی پاسخنامه ی خود وارد کنید. زیرا هیچ برگه اضافه ای برای چرکنویس و برنامه ریزی مقاله به شما داده نمیشود. به خاطر داشته باشید که چرکنویس شما ارزیابی نمیشود و آنها تنها مقاله ی شما را ارزیابی میکند.
- یک مقاله خلاصه مختصر و واضح برای تسک اول آکادمیک بنویسید. و برای تسک اول آیلتس جنرال مطمئن شوید که تمام نکات خواسته شده در نامه خود را رعایت کرده اید.
- به خاطر داشته باشید که نتایج مقاله نوشته خود را برای تسک دوم بنویسید.
- همیشه نوشته های خود را در هر دو تسک پاراگراف بندی کنید.
- املای نوشته خود را بررسی کنید.
- در اطلاعات خواسته شده و مربوط به موضوع اصلی تمرکز کنید. بیشتر نوشتن به معنای نوشته ای بهتر نیست.
- اگر برگه شما تمام شد, دست خود را بالا ببرید و بلافاصله برای برگه ای دیگر درخواست کنید.
- هیچ برگه ای از داخل مجل برگذاری آزمون با خود به خارج از محل آزمون نبرید.
نکات اسپیکینگ آزمون آیلتس (مهارت گفتاری)
- انگلیسی صحبت کردن را قبل از آزمون تمرین کنید.
- اعتماد به نفس داشته باشید و آمادگی یک مکالمه رو در رو با یک آزمونگر را داشته باشید. اما نگران نباشید این یک مصاحبه عادی است و رسمی نخواهد بود.
- اول با دقت به سوالی که آزمونگر از شما میپرسد گوش کنید و بعد پاسخ بدهید.
- اطلاعات بیشتری به پاسخ های خود اضافه کنید و از پاسخ های کوتاه اجتناب کنید.
- تنها در دانش لغات و واژگان خود تمرکز نکنید. ساختار جملات و دستورزبان شما نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند. دانش لغات شما در آزمون تنها شامل ۲۵% از نمره ی شما میشود.
- شما میتوانید هر چیزی که دلتان میخواهد بپوشید. این یک مصاحبه شغلی و یا کاری نیست. پوشش شما تاثیری در نمره ی شما نخواد داشت. ( این نکته مسلمأ در ایران صدق نمیکنه دوستان پس حجاب خود را رعایت کنید.)
- از دستور زبان (گرامر) حرفه ای و متنوع در صحبت های خود در آزمون استفاده کنید.
- همچنین میتوانید از لحجه های آمریکایی و یا بریتیش استفاده کنید اما نه در حدی که آزمونگر متوجه صحبت های شما نشود. پس واضح, شمرده و آرام صحبت کنید.
- از آزمونگر بخواهید تا در صورت لازم, سوال را دوباره برای شما تکرار کند. نگران نباشید این کار تأثیری در نمره شما نخواهد داشت.
- در قسمت دوم اسپیکینگ آزمون, با توجه به کارت سوالی که به شما داده میشود, یک خودکار و کاغذ نیز برای آمادگی پاسخ به شما داده میشود. آزمونگر به برنامه ریزی و چرکنویس شما نگاهی نخواهد انداخت و فقط به صحبت های شما گوش خواهد کرد زیرا او فقط میخواهد مهارت صحبت کردن و گفتاری شما را ارزیابی کند و تنها بر اساس صحبت کردن شما نمره خواهد داد.