

قسمت ریدینگ آزمون آیلتس
ریدینگ دومین قسمت از آزمون آیلتس است که مهارت های کاندید را در خواندن متون به زبان انگلیسی مورد سنجش و ارزیابی قرار میدهد. قسمت ریدینگ آزمون آیلتس دارای سه متن در حدود ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ کلمه و ۴۰ سوال در ارتباط با متون مورد نظر برای پاسخ دهی میباشد که به این قسمت از آزمون به طور کل در حدود ۶۰ دقیقه زمان اختصاص داده شده است.
درک کردن نکات مهم و یا مطلب عمده و کلی متن, نظر و ایده اصلی و اساسی, جزئیات و هدف نویسنده از معیارهای سنجش مبتحنین آزمون برای این قسمت از آزمون آیلتس میباشد که پاسخ های آنها را بر این اساس مورد سنجش و ارزیابی قرار میدهند زیرا این معیارها از مواردی هستند که در این قسمت از آزمون اهمیت بسیاری دارد و تأثیر به سزایی در نتیجه عملکرد داوطلب خواهند داشت.
به خاطر داشته باشید که هر چه در آزمون ریدینگ بیشتر پیش میروید, متن ها به مراتب سخت تر و دشوار تر خواهند شد.
هنگامی که متنی را می خوانید, مغز شما بلافاصله سعی میکند تا تصویری از آنچه که میخوانید در ذهن شما به وجود آورد و این موضوع ممکن است که ذهن شما را گمراه کند. شما می توانید با نگاه سریعی به سوالات, ذهن خود را از این دردسر نجات دهید. با نگاه کردن به سوالات میتوانید پیش زمینه ذهنی از آنچه که سوالات از شما میخواهد داشته باشید, در این صورت لازم نیست که متن را خط به خط و یا جمله به جمله با دقت بخوانید و باید به یاد داشته باشید که بیشتر از پنج دقیقه برای این کار زمان نگذارید, زیرا همانطور که گفته شد, متن ها به مراتب سخت تر خواهند شد, بنابراین با صرف کردن زمان زیاد برای هر متن, زمان کافی برای متن های بعدی نخواهید داشت.
سوالات, گزیده و یا چکیده محتوای کلی و یا جزئی از متن است و از آنجایی که با توجه به سوالات, شما میدانید باید به دنبال چه اطلاعاتی از متن باشید, به شما این فرصت را میدهد تا سریعتر متن را بخوانید و پاسخ سوالات را از متن دریابید.
توانایی و داشتن دو مهارت اسکیم کردن (روزنامه واری خواندن) و اسکن کردن (بررسی کردن) در آزمون ریدینگ بسیار مؤثر و در نتیجه عملکرد کاندید تاثیرگذار خواهد بود.
اسکیم کردن, زمانی است که شما یک متن را به سرعت و روزنامه واری میخوانید, بدون اینکه با خواندن کلمه ای ناشناخته متوقف شوید و یا به عقب برگردید تا موضوع کلی ارائه شده در متن را دریابید. به طور کل داشتن این مهارت به شما کمک میکند که چشمان خود را به دنبال هدف و ایده های اصلی متن بگردانید و زمانی که آنها را پیدا کردید, لازم نیست که دیگر جملات بعد از آن را هم بخوانید. با یک نگاه کوچک به جمله ی آخر هم, می توانید صحیح بودن ایده پیدا شده را تایید کنید.
نکته بعدی مربوط به بررسی کردن کلی متن است, این چیزی است که میتوانید در هنگام خواندن و قبل از پاسخ دادن به سوالات انجام دهید. بدین صورت که اگر با اسم شخصی خاص و یا یک مکان خاص رو به رو شدید زیر آنها را خط بکشید. این کار به این خاطر است که مطمئنا نام این اشخاص یا مکان ها در سوالات آورده شده و شما با انجام دادن این کار مجبور به جستجوی دوباره همان اطلاعات در خط به خط متن نخواهید شد. شما با پیروی از این نکته و خط کشیدن در زیر اطلاعات ویژه متن, چند کار را یک جا انجام داده اید و برای خودتان زمان بیشتری خریده اید.
در آزمون آیلتس جنرال, متن ها معمولأ از مطالب و منابع عمومی به طور مثال مانند مجلات, کتاب ها و روزنامه ها و غیره گرفته شده است که اغلب از علایق مردم و موضوعات رایج و عمومی است و متن های حرفه ای, پیشرفته و یا خاص نیست.
اما در آزمون آیلتس آکادمیک, متن ها اغلب از مطالب آکادمیک (تحصیلی و یا دانشگاهی) بوده و قطعأ تخصصی تر خواهند بود.
امروزه ما در سرتاسر جهان و در اطراف خود مراکز و دروه های آموزشی خصوصی زیادی برای آمادگی بیشتر در آزمون آیلتس داریم که شما می توانید با گذراندن دوره های آن از راهنمایی و مشاوره های اساتید این نوع مراکز بهره مند شوید. زیرا یک استاد و یا مدرس زبان آیلتس بهتر می تواند به شما کمک کند تا اشتباهات خود را که به دلیل نداشتن اطلاعات کافی از آزمون و مهارت های آن است بر طرف کنید. همچنین آنها به شما کمک خواهند کرد تا از نحوه ی چگونگی رو به رو شدن با سوالاتی که در آزمون وجود دارد و پاسخگویی به آنها, اطلاعات بیشتری کسب کنید و با توجه به نقاط قوت و ضعف شما استراتژی ها و نکاتی کلیدی آموزش خواهند داد که شما را با اعتماد به نفس بیشتر برای شرکت در آزمون آماده میسازند.