

رایتینگ آزمون تافل اینترنتی (تافل IBT)
در قسمت رایتینگ آزمون تافل IBT, داوطلبان ملزم به نوشتن دو مقاله میباشند. زمان کلی این قسمت از آزمون ۵۰ دقیقه میباشد که به یک بخش ۲۰ دقیقه ای برای تسک های ترکیبی (Integrated tasks) و یک بخش ۳۰ دقیقه ای برای تسک های مستقل (tasks Independent) تقسیم شده است. مبتحنین ارزیابی آزمون تافل توسط ETS آموزش دیده اند تا تمامی مقاله ها را با دقت بخوانند زیرا هر کدام از بخش های این قسمت از آزمون از ۰ تا ۵ نمره بندی شده است. همچنین آزمون دهندگان برای نتیجه نهایی یک گزارش از نمره های خود (از ۰ تا ۳۰) به همراه کامنت هایی کوتاه و کلی برای هر دو مقاله ی خود دریافت خواهند کرد. معیارهای سنجش مبتحنین آزمون تافل برای سنجیدن مقاله ها نحوه ایده پردازی داوطلبین, پاراگراف بندی و استفاده درست از ساختار گرامری زبان انگلیسی است.
تسک های ترکیبی (Integrated) رایتینگ آزمون تافل IBT
همانطور که از نام این بخش پیداست, تسک های این بخش از رایتینگ آزمون تافل IBT هم شامل خواندن یک متن میشود که مهارت ریدینگ کاندید را ارزیابی میکند و هم گوش کردن به مطالبی از فایل های صوتی که مهارت لیسنینگ کاندید را نیز مورد سنجش و ارزیابی قرار میدهد. بدین صورت که کاندیدها باید ابتدا یک متن کوتاه از یک موضوع جنرال و یا آکادمیک میخوانند و سپس به قسمتی از یک لکچر در رابطه با همان موضوع گوش میکنند. در سوال مقاله از دانش آموز خواسته میشود تا چیزی را که در لکچر در مورد آن بحث شد را خلاصه کرده و چگونگی ارتباط آن را با مفهوم کلی از متن ریدینگ آن توضیح دهند. در آزمون اصلی, این به عنوان یک تسک رایتینگ با سنجش مهارت های ریدینگ و لیسنینگ اشاره میشود. مقدار پیشنهاد شده برای نوشتن این مقاله ۱۵۰ تا ۲۲۵ کلمه میباشد.
تسک های مستقل (Independent) رایتینگ آزمون تافل IBT
در بخش تکالیف مستقل آزمون رایتینگ تافل IBT, دانش آموزان باید مقاله ای در جواب به یک سوال که می تواند در ارتباط با موضوعات عمومی و رایج باشد بنویسند. همانطور که از نام این بخش پیداست این تکالیف مستقل شامل نوشتن یک مقاله بر اساس صورت سوال مورد نظر میباشد و تنها مهارت نوشتاری و یا رایتینگ کاندید را مورد سنجش و ارزیابی قرار میدهد و هیچ متنی برای خواندن و یا اطلاعاتی برای شنیدن و یا استخراج از فایل صوتی وجود نخواهد داشت. اغلب در سوال از داوطلبین پرسیده میشود که آیا با نظریه ای موافق هستند و یا نظر آنها را در رابطه با یک مشکلی اجتماعی چیست و همچنین سوالاتی در ارتباط با جامعه پرسیده میشود. تسک مستقل آزمون رایتینگ تافل IBT را به عنوان نوشتن یک مقاله بر اساس تجربیات و یا دانش عمومی میدانند. با توجه به راهنمایی هایی که اغلب با سوال همراه است, حداکثر مقدار پیشنهاد شده برای نوشتن مقاله این تسک از آزمون حدود ۳۰۰ کلمه است.
مهارت های مهم آزمون رایتینگ تافل IBT
هنگامی که برای رایتینگ آزمون تافل IBT آماده میشوید, باید بر بالا بردن سطح توانایی خود در گنجاندن مطالب مهم و مربوطه به طور خلاصه تمرکز کنند. توجه لازم در پاسخ دهی به صورت سوالات و تسک های مقاله به اندازه مقدار کلمات خواسته شده – نه بیشتر و نه کمتر, برای بیش از حد خواسته شده نوشتن نمره بیشتری دریافت نخواهید کرد. تمرین مقاله نوشتن بر اساس زمان محدود آزمون تافل IBT در مهارت نوشتاری کاندیدها تأثیر به سزایی خواهد داشت.
همچنین به خاطر داشته باشید که موفق ترین مقاله های نوشته شده دارای ساختار گرامری درست و دقیق, بیانی شیوا با لحاظ اصول نوشتاری مناسب هستند.
مبتحنین آزمون تافل اصولأ به محتوای مقالات می پردازند پس محتمل است که حتی با وجود مواردی از جمله- ایرادات گرامری و یا املایی نمره بالایی دریافت کرد اما این در صورتی مقدور است که آزمون دهندگان تمام ابعاد موضوع را به طور دقیق مورد بحث قرار دهند. در هنگام انجام دادن رایتینگ تافل IBT, یادداشت برداری نیز امکان پذیر است, و داوطلبین میتوانند خلاصه مقاله ی خود را قبل از آنکه در آزمون اصلی بنویسند در برگه ای یادداشت کنند.
نحوه نمره دهی در رایتینگ آزمون تافل IBT توسط دانشگاه ها
اصول مربوط به رایتینگ آزمون تافل IBT در سطوح آموزشگاهی, اداری و یا دانشگاهی قابل تفسیر است. برخی مراکز مهارت رایتینگ کاندید را مهم تر از سایر مهارت ها میدانند, به عنوان مثال در دانشگاه UCLA حداقل نمره تافل ۸۷ است که باید شامل نمره ۲۵ رایتینگ, ۲۴ اسپیکینگ, ۲۱ ریدینگ و ۱۷ لیسنینگ باشد.
به خاطر بسپارید نمره ای که از مهارت رایتینگ شما میخواهند اغلب بالاترین نمره در میان سه مهارت دیگر است. دانشگاه هاروارد نمونه دانشگاهیست که میزان امتیاز هر چهار مهارت را برابر و یکسان میداند. بدین صورت که امتیاز هر مهارت باید حداقل ۲۵ باشد و مجموع کلی نمرات مهارت های آنها باید به ۱۰۰ برسد. این مورد نیز در برخی از دانشگاه ها رایج است که نمره کلی آزمون تافل را در نظر بگیرند و رایتینگ آزمون را متمایز از سایر مهارت ها ندانند. اما حتی در چنین مواردی هم نمره پایین و ضعیف رایتینگ تأثیری منفی بر نمره کلی و مورد نظر, همچنین در روند پذیرش دانشجو خواهد گذاشت.
اعتبار سنجی رایتینگ ازمون تافل
برخی از محققین از جهارت مختلفی به بررسی میزان اعتبار رایتینگ آزمون TOFEL پرداخته اند.
به عنوان مثال در دانشگاه Illinoisدر سال ۲۰۱۰ در یک پایاین نامه ارشد گفته شد که نمرات آزمون تافل مرجع مناسبی برای تعیین سطح در کورس های زبان است. همچنین در یک رساله دکتری در دانشگاه جورجیا در سال ۲۰۱۱ , دو بخش موجود در آزمون رایتینگ تافل IBT مهارت های متمایز نوشتاری فرد و توجیح استفاده همزمان از آنها را در آزمون مورد سنجش و ارزیابی قرار داده بوده است و در مقاله ای در سال ۲۰۱۳ اثبات شد که مبتحنین آزمون تافل توجه دقیقی به نکات زبانی از جمله تنوع لغوی, استفاده مناسب از عبارات و پیچیدگی ساختارهای گرامری دارند.
نتیجه ی تمامی این مطالعات, بررسی و یافته ها نشان می دهد که رایتینگ آزمون تافل تحلیل قابل اتکایی است البته برخی ایرادات نیز وجود دارد که به اصلاح بیشتری نیاز خواهند داشت.