

آیلتس آکادمیک و یا آیلتس جنرال ؟
آزمون بین المللی آیلتس به طور کل در دو نوع آکادمیک (Academic) و جنرال (General) برگزار میگردد.
آزمون آیلتس آکادمیک مخصوص کسانی است که میخواهند در یک دانشگاه انگلیسی زبان ادامه تحصیل دهند, در حالیکه نوع جنرال آزمون آیلتس برای کسانی است که می خواهند به یک کشور انگلیسی زبان مانند کانادا,استرالیا و یا نیوزلند مهاجرت کنند.
در آزمون آیلتس چه در نوع آکادمیک و یا چه در نوع جنرال آن چهار مهارت لیسنینگ, ریدینگ, رایتینگ و اسپیکینگ در چهار بخش مجزا مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفته میشود. با این تفاوت که موضوعاتی که در بخشی از مهارتهای آن آورده شده بسته به نوع آن متفاوت میباشد.
به عنوان مثال در آیلتس آکادمیک موضوعاتی که در قسمت لیسنینگ از فایل های صوتی برای کاندیدها پخش میشود اغلب در رابطه با موضوعات تحصیلی و دانشگاهی است و همچنین سوالات و تسک هایی که کاندیدها در قسمت های ریدینگ و رایتینگ دریافت میکنند در دو نوع آکادمیک و جنرال نیز متفاوت است.
مورد دیگری که در دو نوع آزمون آیلتس یکسان است, سیستم نمره دهی آن است که از ۰ تا ۹ (که بالاترین نمره در آزمون آیلتس است) امتیاز بندی شده است و نمره به دست آمده اغلب بدین صورت است که نمره هر چهار مهارت کاندید به طور جداگانه در کارنامه درج میشود و میانگین همه ی نمرات به عنوان معدل کلی در اختیار داوطلبان و کاندیدها قرار می گیرد.
آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال و تفاوت تسک های آن ؛
آزمون های لیسنینگ و اسپیکینگ آیلتس آکادمیک و جنرال مانند هم برگزار می شوند اما موضوع و محتوای کلی آنها متفاوت میباشد. بدین صورت که متن های ریدینگ و موضوع تسک های رایتینگ آزمون جنرال از جامعه و مطالب اجتماعی, روزنامه, رادیو, اینترنت و غیره انتخاب میشود. اما در آزمون آکادمیک این متن ها اختصاصا در زمینه های دانشگاهی و بحث های علمی است و مطالب بسیار محدودی دارد.
این تفاوت ها را در ادامه برای شما بیشتر توضیح داده ایم…
آزمون ریدینگ آیلتس جنرال
برای پاسخ دادن به ۴۰ سوال ریدینگ به داوطلبان ۶۰ دقیقه زمان داده میشود. در این قسمت سه متن که هر یک از آنها در حدود ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه است وجود دارد. متن های موجود در آزمون از مجلات, جزوات و روزنامه ها انتخاب شده اند. قسمت اول مربوط به موقعیت های اجتماعی و جامعه و در قسمت دوم بیشتر به آموزش و احتیاجات رفاهی مردم توجه شده که این بخش اغلب از مطالبی گرفته شده که در آن از انگلیسی پیچیده تری استفاده شده است. در قسمت بعدی متن های به نسبت طولانی تری در انتظار داوطلبان خواهد بود که از طریق آن توانایی داوطلبان را برای خواندن متن های بلند مورد سنجش و ارزیابی قرار میدهند.
آزمون رایتینگ آیلتس جنرال
برای این بخش از آزمون یک ساعت زمان در نظر گرفته شده است. در طول این زمان به داوطلب دو تسک برای نوشتن داده میشود. پیشنهاد میشود که داوطلبان در آزمون بیست دقیقه اول را به نوشتن تسک اول اختصاص دهند و چهل دقیقه باقی مانده را صرف تسک دوم که امتیاز بیشتری دارد کنند.
مقاله ای که داوطلبان باید در قسمت رایتینگ آزمون بنویسند با توجه به محدود کلماتی که در تسک مورد نظر از آنها خواسته شده حداقل باید ۱۵۰ کلمه برای تسک اول و ۲۵۰ کلمه برای تسک دوم بنویسند. نمره ای برای بیشتر از حد خواسته شده نوشتن داده نمیشود اما در صورت کم نوشتن و یا بیش از حد نوشتن از نمره آنها کم خواهد شد.
آزمون ریدینگ آیلتس آکادمیک
داوطلبان در این قسمت از آزمون برای پاسخ دهی به چهل سوال داده شده سی دقیقه فرصت دارند. سوالات و متن ها به سه بخش تقسیم می شود. حداقل یکی از این سه بخش شامل یک نوشته استدلالی است و یک بخش نیز به محتوای غیر نوشتاری و همراه با نمودار یا یک جدول اختصاص دارد. اگر متن دارای لغات تخصصی و پیشرفته ای باشد لغت نامه ای کوتاه همراه متن خواهد بود.
به طور کلی برای عملکردی بهتر در قسمت ریدینگ آزمون آیلتس که دارای متونی برای خواندن و پاسخ دادن به تعداد زیادی سوال در زمان محدودی است, لازم است که کاندید توانایی با سرعت خواندن متون را داشته باشد. داشتن دو مهارت اسکیم کردن (روزنامه واری خواندن) و اسکن کردن (بررسی کردن) میتواند در سرعت خواندن کاندید و همچنین عملکرد بهتر او در این قسمت از آزمون مؤثر باشد.
اسکیم کردن و یا همان روزنامه واری خواندن متن بدین صورت است که کاندید باید بدون آنکه خط به خط متن را بخواند, به دنبال موضوع اصلی و یا ایده ی کلی متن, یک دور آن را از نگاه خود بگذراند. اسکن کردن هم بدین صورت است که کاندید باید قبل از آنکه متن را بخواند ابتدا نگاهی کلی به سوالات آن بیاندازد تا در ذهن خود بسپارد سوالات از آنها چه خواسته و سپس بدون آنکه خط به خط متن را بخوانند تنها به دنبال پاسخ سوالات, متن را بررسی کنند. نکته ای که میتوان در اینجا به آن اشاره کرد این است که پاسخ سوالات به همان ترتیب در متن ها وجود دارد.
در قسمت ریدینگ سرعت خواندن اهمیت زیادی دارد و تنها راه افزایش و بالا بردن سرعت خواندن در تمرین مداوم و همچنین تمرین مهارت های اسکیم کردن و اسکن کردن شما است. بنابراین توصیه می شود تا یک ماه قبل از آزمون ریدینگ در آزمون های زمان بندی و یا ماک اگزم ها شرکت کنید تا با نحوه زمان بندی آزمون و نمونه تسک های آن بیشتر آشنا شوید.
آزمون رایتینگ آیلتس آکادمیک؛
برای این بخش از آزمون یک ساعت زمان در نظر گرفته شده است. در طول این زمان به داوطلب دو تسک برای نوشتن داده می شود. پیشنهاد می شود که داوطلبان در آزمون بیست دقیقه اول را به نوشتن تسک اول اختصاص دهند و چهل دقیقه باقی مانده را صرف نوشتن تسک دوم کنند.
مانند قسمت رایتینگ آزمون جنرال, مقاله ای که داوطلبان باید در قسمت رایتینگ آزمون بنویسند با توجه به محدود کلماتی که در تسک مورد نظر از آنها خواسته شده حداقل باید ۱۵۰ کلمه برای تسک اول و ۲۵۰ کلمه برای تسک دوم باشد. زیرا نمره کامل به نوشته های کمتر و یا بیشتر از این تعداد کلمه داده نمیشود.
آزمون لیسنینگ آیلتس آکادمیک؛
این قسمت از آزمون از ۴ بخش تشکیل شده و در هر یک از بخش های آن ۱۰ سوال وجود دارد و زمان در نظر گرفته شده برای آن ۲۰ تا ۳۰ دقیقه است.
در حین پخش فایل های صوتی فرصتی برای خواندن سوالات نیست, اما قبل از شروع هر بخش برای مدت زمان کوتاهی گوینده توضیحاتی برای آشنایی بیشتر شما از موقعیت فایل صوتی مدنظر ارائه میدهد و در این مدت فرصت کوتاهی است که میتوانید سوالات را بخوانید. در هنگام خواندن سوالات دور کلمات کلیدی خط بکشید تا در هنگام پخش فایل های صوتی به محض شنیدن کلمه کلیدی آماده شنیدن پاسخ باشید.
آزمون اسپیکینگ آیلتس آکادمیک
این قسمت از آزمون شامل مصاحبه و مکالمه ای رو در رو با یک آزمونگر میباشد که به مدت ۱۱ تا ۱۴ دقیقه زمان خواهد برد. مکالمه ای که در این قسمت از آزمون بین آزمونگر و کاندید رد و بدل میشود برای ارزیابی دقیق تر آن ضبط خواهد شد.
سوالات این قسمت از آزمون شامل سه بخش خواهد بود, بدین صورت که در بخش اول کاندید باید به سوالاتی رایج, عمومی و شخصی مانند محل زندگی خود, وضعیت خانوادگی, شغلی و یا علایق شخصی خود پاسخ خواهد دهد. در بخش دوم به کاندید کارتی با یک موضوع داده میشود و از وی خواسته میشود تا به مدت ۲ تا ۳ دقیقه در مورد آن موضوع صحبت کند. در بخش سوم و آخرین بخش از اسپیکینگ آزمون آیلتس, آزمونگر, کاندید را با بحث و مذاکره ۴ تا ۵ دقیقه ای که محور موضوع آن به کارتی در بخش قبلی به آنها داده شد مرتبط است به چالش خواهد کشاند.
کدام یک آسان تر است؟ آیلتس آکادمیک و یا آیلتس جنرال ؟
همانطور که گفته شد, تفاوت آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال در موضوع تسک های برخی از قسمت های آن با توجه به هدف اصلی کاندید میباشد. بدین معنا که اگر کاندید اهداف تحصیلی داشته باشد و آیلتس آکادمیک را انتخاب کرده باشد موضوع تسک های آن بنا بر اهداف تحصیلی او دارای موضوعات تحصیلی و آکادمیک میباشد و اگر کاندید با اهداف شغلی و یا مهاجرت آیلتس جنرال را انتخاب کرده باشد موضوعاتی که در تسک های آزمون مقابل او قرار میگیرد اغلب موضوعات رایج و عمومی از جمعه و اجتماع میباشد.
بنابراین به طور قطع نمی توان گفت که کدام یک از این دو نوع راحت تر است زیرا برای انتخاب نوع آن ابتدا باید هدف خود را مشخص کنید و بر اساس آن تصمیم بگیرید.
برای کسب اطلاعات بیشتر از دو نوع آزمون آیلتس و تصمیم گیری بهتر و انتخابی مناسب تر بنا بر اهداف خود و دریافت نتیجه ای دلخواه و مورد قبول با مشاورین و مدرسین تخصصی آزمون آیلتس صحبت کنید و یا در دوره ای آموزشی آن ها شرکت کنید و از تجربیات اساتید این مراکز استفاده کنید.